søndag 24. november 2013

GPV Components 

GPV components er opprinnelig et dansk firma som ble startet av dansken Knud W. Hansen. Gpv ble holder til på Nylende i Skien og er en del av det danske Gpv konsernet GPV group. Gpv har etter hvert spredt seg til flere steder i Danmark, Norge og til og med Thailand.
 Ø  1979: Det ble åpnet for den andre Gpv bedriften i Danmark, denne gangen i tarm.
Ø  1999: Gpv bestemte seg for å åpne for produksjon i Bangkok i Thailand.
Ø  2002: Gpv group ser at det er mulighet for god produksjon i Norge og bestemmer seg for å ta over deler av ABB som senere blir til Gpv components a/s.
Ø  2005: Gpv sprer seg til Kina for å utvide produksjon, denne fabrikken blir hetende Gpv Printed Circuits.

Gpv er en veldig automatisert fabrikk som betyr at det er roboter som gjøre store deler av operasjonene på egenhånd. Samtidig som den har en del manuelle operatører. Gpv er en av de fabrikkene som jobber med tynnplatemekanikk. Dvs de aller fleste materialer som f. eks rustfritt stål, pvc, aluminium og kobber. Automatisering er en stor fordel for en fabrikk som Gpv, siden det bare blir dyrere og dyrere for materialer så må produksjonen gå så raskest som mulig for at det skal være mulig for å tjene penger på produksjonen.
‘’Det er ikke annet en fantasi som kan sette grenser på hva som kan lages her’’, ble det sagt under et foredrag om GPV. Med dette menes det at vi har alle maskiner som trengs for å lage en helt ferdig del eller komponent.
Det finnes både stanser, laserskjærere, knekker, nibbler, galv og lakkering. Med denne produksjonslinjen kan de fleste komponenter i tynnmetall. GPV jobber for det meste med tynnplateteknikk, innenfor dette er det flere forskjellige materialer som f.eks: Kopper, messing, aluminium, PVC plast og rustfritt stål.

Dette var en liten introduksjon i hva GPV er og Hva som blir produsert på GPV components :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar